Płatki ryżowe 1000 g
towar niedostępny
Opis
Płatki ryżowe powstają z białego ryżu, są poddawane działaniu pary wodnej, a następnie suszone i zgniatane. Dzięki temu zachowują bogactwo wartości odżywczych i stają się błyskawiczne w przygotowaniu.
Składniki: Płatki ryżowe
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
Kraj pochodzenia: Birma
Zastosowanie: Wśród przepisów na płatki ryżowe górują kleiki i zupy mleczne. Mogą z niego powstać wyśmienite ciasteczka do kawy, kremowe budynie, pulchne racuchy, a nawet ciasta z owocami. Służą do przygotowania ryżowego odpowiednika mleka, wytrawnego twarożku kanapkowego, a nawet kotletów i gęstych sosów. Smakują w deserach oraz daniach słodkich.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1510 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 77 g
-w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 6,7 g
Sól*: 0,02 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu