Migdał naturalny jasny 100 g
towar niedostępny
Opis
Migdały naturalne jasne
Migdały naturalne jasne są źródłem białka i zawierają dużo błonnika pokarmowego. Migdały są naturalnym źródłem: magnezu, cynku, żelaza, fosforu, ryboflawiny, niacyny, wapnia, potasu. Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs. Migdały mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych.
Składniki:
Migdały w skórce.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna 2393 kJ / 572 kcal
- Tłuszcz 52 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g
- Węglowodany 20,5 g
- w tym cukry 4,2 g
- Błonnik 12,9g
- Białko 20g
- Sól 0,04g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów. Firma posiada certyfikat HACCP.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.