Mąka z tapioki 1000 g
towar niedostępny
Opis
Tapioka to rodzaj kaszy lub mąki wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku.
Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.
Składniki: Skrobia z bulwy manioku
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie: Mąka z tapioki doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast, ciasteczek domowych, czy placków. Można nią też zagęszczać sosy, zupy, a także słodkie przysmaki, jak kisiele, puddingi.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1524 kJ/364 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 91 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,1 g