Mąka z tapioki 1000 g 1 kg Targroch
towar niedostępny





Opis
Mąka z tapioki 1000 g
Tapioka to rodzaj kaszy lub mąki wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku.
Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.
Do czego pasuje mąka z tapioki?
- do wypieku chleba (jest to najpopularniejszy chleb w Brazylii),
- sprawdza się do wypieku ciastek i ciast bezglutenowych,
- do puddingu,
- do zagęszczania zup, sosów,
- do wyrobu niektórych deserów,
- najczęściej używana w daniach kuchni azjatyckiej i wschodniej,
- do wyrobu chlebków i placków,
Składniki: Skrobia z bulwy manioku
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie: Mąka z tapioki doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast, ciasteczek domowych, czy placków. Można nią też zagęszczać sosy, zupy, a także słodkie przysmaki, jak kisiele, puddingi.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1524 kJ/364 kcal
Tłuszcz: 0,1 g / w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 91 g / w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,1 g