Mąka z komosy ryżowej 1000 g 1 kg Targroch
towar niedostępny





Opis
Mąka z komosy ryżowej 1000 g
Quinoa, czyli komosa ryżowa, to bardzo cenna roślina, zaliczana do grona superżywności. Jej dobroczynne właściwości można czerpać nie tylko z całych ziaren, ale także z przygotowywanej z nich mąki, w szlachetnym kolorze kości słoniowej.
Mąka z komosy ryżowej to nic innego, jak zmielone, surowe ziarna quinoa. Podobnie jak one, jest więc bezglutenowa i dostarcza sporo białka, błonnika, a także duże ilości witamin i minerałów. Analogicznie do mąk z roślin strączkowych, najlepiej sprawdza się jako uzupełnienie mąk zbożowych.
Zastosowanie:
Idealna do domowego pieczywa, tortilli oraz makaronów, placków, stanowi podstawę zapiekanek, na słodko i słono.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Mąka z komosy ryżowej jest naturalnym źródłem:
- Fosforu – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.
- Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
- Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.