Mąka ryżowa 1000 g
towar niedostępny
Opis
Mąka ryżowa wytwarzana jest z drobno zmielonych ziaren ryżu.
Mąka ma delikatny słodki smak, co sprawia, że nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Idealna do wytworzenia makaronu ryżowego, klusek, bylin,placków, Może być stosowana jako zagęszczacz do kisieli zup i sosów (zwłaszcza białych sosów – świetnie smakuje przygotowany na niej beszamel). Znakomicie nadaje się także do panierowania ryb, drobiu, mięsnych kotletów - dzięki niej potrawy są delikatnie chrupiące, a danie nabiera nowego wymiaru smaku.
Stanowi alternatywę dla ogólnodostępnej mąki pszennej. Jest istotnym składnikiem kuchni japońskiej i innych krajów azjatyckich. Stosowana jako odpowiednik mąki pszennej w dietach bezglutenowych.
- idealna do wypieków,
- doskonały zagęstnik do sosów i zup,
- wykorzystywana w diecie bezglutenowej,
- opakowanie 1 kg.
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych produktów - TARGROCH