Komosa ryżowa czerwona - Quinoa 500 g Targroch
towar niedostępny





Opis
Komosa ryżowa czerwona - Quinoa 500 g
Quinoa Komosa Ryżowa Czerwona marki Targroch charakteryzuje się subtelnym smakiem z orzechową nutą, przez co pasuje do wielu potraw – zazwyczaj słonych, ale niekiedy też słodkich. Przed ugotowaniem wystarczy ją przepłukać i opcjonalnie podprażyć na suchej patelni, w celu wydobycia głębszego smaku. Komosę ryżową należy gotować w proporcjach 1:2 w stosunku do ilości wody. Po upłynięciu około 15 minut i wypuszczeniu z ziaren drobnych ogonków (kiełków) należy ściągnąć naczynie z ognia i pozostawić pod przykryciem na kolejny kwadrans. Quinoa sprawdzi się zamiast kaszy, makaronu czy ziemniaków, w towarzystwie mięs, warzyw i sosów. Doskonale podkreśli smak sałatek i roślinnych kotletów oraz dopełni dietetyczny lunch box. Zasmakują w niej miłośnicy nowych smaków oraz klasycznych potraw w nowoczesnym wydaniu.
Quinoa – czy to już superżywność?
Można wymienić wiele powodów, dla których warto włączyć komosę ryżową do swojej diety.
- Zawiera aż 20% przyswajalnego białka.
- Dostarcza 2x więcej wapnia niż mleko.
- Stanowi doskonałe źródło witamin i minerałów.
- Charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym.
- Jest bogata w błonnik pokarmowy.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Komosę ryżową należy gotować w proporcjach 1:2 w stosunku do ilości wody. Po upłynięciu około 15 minut i wypuszczeniu z ziaren drobnych ogonków (kiełków) należy ściągnąć naczynie z ognia i pozostawić pod przykryciem na kolejny kwadrans. Quinoa sprawdzi się zamiast kaszy, makaronu czy ziemniaków, w towarzystwie mięs, warzyw i sosów. Doskonale podkreśli smak sałatek i roślinnych kotletów oraz dopełni dietetyczny lunch box.
Quinoa jest naturalnym źródłem:
- Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia,
- Fosforu - wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów,
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.