Groch cały 500 g
towar niedostępny
Opis
Zastosowanie: Groch to bogate źródło łatwo przyswajalnego białka, dlatego z powodzeniem zastępuje mięso w wielu potrawach wegetariańskich, doskonała również w tradycyjnej kuchni.
Groch jest naturalnym źródłem:
Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
Wapnia, fosforu - które pomagają w utrzymaniu zdrowych zębów i kości.
Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę.
Tiaminy (Wit.B1) i Witaminy B6 - pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja o alergenach - w zakładzie pakowanie są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różnie orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć występowania w produkcie tych surowców.
Przechowywanie: w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. W miejscu niedostępnych dla małych dzieci.