Figa suszona w mące ryżowej 1000 g 1 kg Targroch
towar niedostępny





Opis
Figa suszona (Hiszpania) w mące ryżowej 1000g
Taka mała i niepozorna figa!
Figa to owocostan o bulwiastym kształcie i słodkim, mięsistym miąższu. Figi nabierają Wyjątkowych wartości odżywczych po ususzeniu, podobnie jak śliwki czy daktyle.
Mąka ryżowa sprawia, że owoce nie sklejają się i dłużej zachowują miękkość
Figi suszone są naturalnym źródłem:
- Wapnia – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.
- Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
- Żelaza – który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Zdecydowanie nie powinno ich zabraknąć w diecie każdego z nas!
Zastosowanie suszonych fig:
Mogą być spożywane jako pyszna, zdrowa przekąska lub stanowić dodatek do ciast, deserów, musli, jogurtów, herbat. Śniadanie z dodatkiem fig zapewni nam energię na cały dzień. Figi mogą stanowić zamiennik kawy.
Wyśmienicie wzbogacają smak dań mięsnych, sałatek (zwłaszcza z kozim serem, szpinakiem i kaszą jęczmienną), kanapek (ser pleśniowy, szynką parmeńska i suszone figi) czy naleśników w wersji wytrawnej, zapiekanych z mocarellą.
Figi suszone sprawdzą się do wypieku ciast, ciasteczek oraz jako dodatek do deserów, owsianki lub kaszy – z powodzeniem zastąpią cukier. Można z nich przygotować domowe batony lub trufle. Dobrze sprawdzą się w połączeniu z kakao lub karobem oraz zmiksowanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi.
Figa suszona (97%), mąka ryżowa (3%)
Wartość energetyczna w 100 g
1320 kJ / 313 kcal
INFORMACJA ALERGENNA
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Hiszpania