Fasola kolorowa - malinka 500 g 0,5 kg Targroch
towar niedostępny





Opis
Fasola kolorowa - malinka 500 g
Fasola! Kolejka przedstawicielka roślin strączkowych, przyjaciółka osób na diecie roślinnej.
Na co dzień mało docenia się jej dostępność, cenę czy walory prozdrowotne i smakowe. Tymczasem fasola kolorowa jest bardzo wdzięcznym produktem o wielu kulinarnych zastosowaniach.
Odmiana fasoli kolorowej charakteryzuje się cylindrycznymi nasionami. Biała kolorowa jest cudownym źródłem białka - jej ziarna zawierają nawet 24% tego składnika odżywczego!
Jak podawać?
Z fasoli kolorowej może powstać rozgrzewająca zupa fasolowa, sycąca fasolka, jarski smalczyk, bezmięsne kotleciki czy wegańskie brownie czekoladowe.
Ale to nie wszystko!
Kolorowa fasola to świetny dodatek do potrawek i sałatek (polecamy sałatkę z fasolą, oliwkami, papryką i koperkiem doskonała na ciepło i na zimno jako przekąska do pracy).
Jest bardzo popularna w kuchni hiszpańskiej i meksykańskiej. Słynne burrito czy farsz z fasoli, ryżu i mięsa zawinięty w tortille, jest meksykańskim daniem narodowym.
Kolorowa fasola świetnie komponuje się z kukurydzą, pomidorami, cebulą. Lubi towarzystwo wyrazistej kiełbasy i wędzonego boczku.
Naturalny skład
Składniki: 100% fasola kolorowa Malinka, bez GMO
Jak przygotować?
Fasolę przed gotowaniem należy namoczyć w wodzie na 10-12 godzin (najlepiej na noc). Następnie wylewamy wodę z moczenia, płuczemy nasiona i gotujemy ok. 45 minut pod przykryciem, aż nasiona staną się miękkie. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania (jeżeli osolimy wcześniej, wydłuży to czas gotowania).
Wygodne mocne opakowania