Banan liofilizowany - plaster 60 g
towar niedostępny
Opis
Liofilizowane owoce – nowoczesne podejście do żywności
Liofilizowane owoce – to inaczej owoce, których pozbawiono wody poprzez ich zamrożenie w temperaturze –50 stopni Celsjusza,po czym poddano sublimacji kryształków lodu powstałego z wody w owocach.Czym jest sublimacja? Polega ona na przejściu lodu w parę z pominięciem stanu ciekłego – proces zachodzi w próżni.Na sam koniec owoce są dosuszane w temperaturze 40 - 50°C,dzięki temu otrzymywane są owoce o wilgotności 1-2%.To sprawia, że są bardzo trwałe.
Esencja smaku przy zachowaniu wartości odżywczych Liofilizowane banany to eksplozja smaku. Plasterki owoców są bardzo leciutkie oraz bardzo esencjonalne w smaku,a przy tym zachowują maksimum wartości odżywczych.Smak liofilizowanego banana nie ulega absolutnie żadnej zmianie,poza tym, że jest jeszcze bardziej wyrazisty. Można powiedzieć,że w ten sposób otrzymujemy więcej banana w bananie :) Poza smakiem liofiliowanego banana warto zwrócić także uwagę na jego kształt.Plastry liofilizatów są bardzo efektowne,dlatego poza walorami smakowymi liofilizowanego banana,warto zwrócić uwagę na jego estetykę.Może on stanowić wspaniały element dekoracyjny potraw! Liofilizaty owocowe można spożywać wprost z opakowania.
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały,produkty zawierające gluten, różne orzechy.Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100%wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Informacje dodatkowe
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Magda
Po prostu pyszne. Polecam