Babka jajowata łuska (Czystość 85%) 250 g
towar niedostępny
Opis
Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.
Składniki:
Łuska babki jajowatej (Plantago ovata)
Zastosowanie
Babka jajowata reguluje pracę jelit, reguluje poziom cukru we krwi.
Przeciwwskazania
Nie popijać leków ze względu na możliwe interakcje.
Przechowywanie
Łuski babki jajowatej należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu w 100g
Wartość energetyczna – 749 kJ / 178 kcal
Tłuszcz – 0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0g
Węglowodany – 11g
- w tym cukry – 0g
Błonnik – 66,4g
Białko – 0,4g
Sól** - 1,67g
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Katarzyna
Świetna na rózne dolegliwośći ukłdu pokarmowego. Żawiera dużo błonnika. Pomaga :)