AGAR 100 g zamiennik żelatyny Targroch

Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,50 zł 14.50
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Targroch
Kod produktu: 5903229004987

Opis

AGAR 100 g, NATURALNY ZAGĘSTNIK, SUBSTANCJA ŻELUJĄCA, zamiennik żelatyny - TARGROCH
naturalna substancja żelująca - doskonały zamiennik żelatyny,
8 x silniejszy w działaniu od żelatyny,
znacznie szybciej tężeje, już w temp. 40-50 stopni,
bezzapachowy i bezsmakowy,
100% naturalny - stosowany jest w kuchni wegańskiej zamiast żelatyny.
Agar-agar to naturalny zagęstnik pochodzenia roślinnego. Pozyskuje się go z wodorostów morskich – krasnorostów. Agar jest bezwonny i bezsmakowy, zawiera dużo manganu, magnezu, żelaza, wapnia, sodu i cynku.

Żeluje kilka razy silniej niż żelatyna. Stosowany jest w kuchni wegańskiej jako alternatywa dla żelatyny. W kuchni molekularnej jest jednym z podstawowych składników.

Agar rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80 stopni Celsjusza, tężeje natomiast w 32-40 stopniach. Nie trzeba wkładać go do lodówki, ponieważ nie rozpuści się w temperaturze pokojowej.

Najlepiej jest dodawać agar w okolicach punktu wrzenia wody w celu dokładnego rozpuszczenia. Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać bez konsekwencji.

Sposób użycia: Odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20 st.C). Moczyć 10-15 minut. Zawartość wlać do przyrządzonej potrawy w momencie, kiedy zaczyna wrzeć. Mieszać często. Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po 5 minutach.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl